TermészetBÚVÁR Alapítvány

Kiadó

    Az Alapítvány kiadói tevékenységet folytató szervezeti egysége. Saját apparátusa nincs. Költségtérítéssel és közreműködésének szerény díjazásával külső megbízásokat is elfogad, amelyeknek eredményével hozzájárul az alapítvány fő céljainak szolgálatához.

Kiadványai

    A TermészetBÚVÁR című ökológiai magazin. Ennek teljes körű kiadói gondozását 1991 elejétől látja el. A nagy múltú és hányattatott sorsú tudományos ismeretterjesztő lap azóta kiemelkedően sikeres pályát futott be.

Képes-levelezőlap sorozatok

    Ezek közül az első védett állat- és növényfajokat mutatott be kiváló minőségű színes felvételeken. (Elfogyott!) A másik a magyar kutyafajták kölyök- és kifejlett példányainak megismertetését szolgálja szintén igényes kivitelben. A 18 lapból álló sorozat ára: 270 forint. Megrendelhető a TermészetBÚVÁR Alapítvány Kiadó címén.

TermészetBÚVÁR könyvek

    Ezzel a sorozatcímmel jelent meg a KTM, illetve a KöM Természetvédelmi Hivatalának több tanulmánykötete. Szerzőik a magyar természetvédelem műhelyeiben felhalmozódott szellemi értékeket, tapasztalatokat, megfigyeléseket, tudományos és más eredményeket, a további haladás irányát felvázoló programokat tették és teszik közkinccsé. Az eddig napvilágot látott kötetek a következők:

 

  • Fintha István: Az Észak-Alföld edényes flórája;
  • Dr. Kovács Gábor – Márkus Ferenc –
    Dr. Sterbetz István: Alföldi mozaik;
  • Irányelvek a füves területek természetvédelmi
    szempontú kezeléséhez;
Szerkesztette: Kelemen Judit
  • Vörös Könyv Magyarország növénytársulásairól
Szerkesztette: Borhidi Attila és Sánta Antal

A kétkötetes, forrásmunka értékű mű ára: 2520 Ft. Megrendelhető és megvásárolható a kiadónál.

 

  • A természetszerű erdők kezelése
Szerkesztette: Bartha Dénes

A mindazoknak ajánlott könyv, akik felelősséget éreznek az erdők sorsáért.

Ára: 1155 Ft. Megrendelhető és megvásárolható a kiadónál.

 

  • A hazai erdőrezervátum-kutatás célja, stratégiája és módszerei
Szerkesztette: Horváth Ferenc és Borhidi Attila

Iránytű a mindörökre zavartalanul hagyott magyarországi erdők egyedülálló biológiai és ökológiai gazdagságának bemutatásához. Ára: 1575 Ft.

Megrendelhető és megvásárolható a kiadónál.

Magyarország öröm és bánat térképe

    A Soros Alapítvány pályázati anyagából és pénzügyi támogatásával elkészült, különleges kivitelű atlasz a felnövekvő korosztályok hazát féltő felelősségérzetét jeleníti meg. Azt mutatja be szívvel, szeretettel, aggódással, amit a különböző országrészek ifjú lakói örömtelinek, illetve elszomorítónak találtak környezetükben. A kötet dicsérő oklevelet kapott a Szép magyar térkép ’96 pályázaton, a legjobb műveket bemutató kiállításon pedig elnyerte a közönség díját.

Conserving Hungary's Heritage
The National Parks and World
    Heritage Sites
Értékőrző Magyarország
Nemzeti parkok, világörökség
    Látványos angol, valamint magyar nyelvű album a kulturális és természetivilágörökségbe felvett, illetve jelölt magyarországi értékekről és nemzeti parkjainkról. (Főszerkesztő: dr. Tardy János) A 216 oldalas és 335 fotóval, alamint negyven térképpel illusztrált könyvek hazánk egyik névjegyeként eljutottak a Tudomány Világkonferenciájára, a Frankfurti Könyvvásárra és az UNESCO Világörökség Bizottságának ülésszakára.

HAMAROSAN RÉSZLETES HELYREIGAZÍTÁS!

A harmadik, bővített kiadásban megjelent kötetek megvásárolhatók, vagy megrendelhetők a kiadónál. Áruk: 3990 Ft