Máté Balázs felvételei

Tovább a képekhez...


A Bakony szívében nőttem fel Herenden. Az erdők, a mezők közelsége rengeteg kirándulási lehetőséget nyújtott, és hamar magával is ragadott. Már gyermekkoromban érdekelt a fotózás. De igazán nagy hatással az a tévéműsor volt rám, amelyben az Év természetfotósa pályázat 2015. évi nyertes képeit mutatták be.  Úgy érzem, abban a pár percben dőlt el minden. Akkor már tudtam, hogy én is ilyen képeket szeretnék készíteni. Bár fogalmam sem volt arról, hogyan, hol is kezdjek hozzá, de biztos voltam abban, hogy madarakat szeretnék lencsevégre kapni.
Ezek után már más szemmel jártam a természetet, és tudatosan kezdtem figyelni, kutatni a madarakat. A könyveknek és az internetnek köszönhetően bővítettem tudásomat, és ezt a terepen hasznosítottam. Ezt követően elkezdtem lesekből fotózni. Azóta kedvenc témám a jégmadár, ez a repülő ékszer. Rengeteg munka és kudarc után a víz alatt is sikerült megörökítenem, ami régi álmom volt.
Kis idő elteltével az éjszakai fajok iránt is kezdtem érdeklődni, így találkoztam a baglyokkal. Roppant szerencsésnek érzem magam, hogy egy éven keresztül megfigyelhettem egy macskabagolycsalád életét a fiókák etetésétől a vadászni tanításig.
Képeimmel szeretném megmutatni azokat a pillanatokat, amelyeket rohanó hétköznapjainkban nem láthatunk. Fontosnak tartom, hogy óvjuk, védjük a természetet, amelyet majd tovább adunk a jövő nemzedékeknek!

Tovább a képekhez...